• Java Green Halimun Mountain thee
  • Java Green Halimun Mountain thee

Java Green Halimun Mountain thee

Op een hoogte van 1000m, in de provincie Banten in West-Java, gelegen aan het Nationaal Park "Gunung Halimun" groeit deze Ausnahmetee. Deze topkwaliteit thee verraste de thee liefhebbers met zijn fruitige perzik noot.
Artikelnummer:
DTB12289
Levertijd:
Voor 15.00 uur besteld op werkdagen, de volgende werkdag bij u geleverd.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:
  • Bestel 3 voor €8,01 per stuk en bespaar 10%
  • Bestel 10 voor €7,12 per stuk en bespaar 20%

€14,95 €8,90

Incl. btw

Java Green Halimun Mountain thee

Op een hoogte van 1000m, in de provincie Banten in West-Java, gelegen aan het Nationaal Park "Gunung Halimun" groeit deze Ausnahmetee. De thee verraste de thee liefhebbers met zijn fruitige perzik noot. Dit is een topkwaliteit thee.

Java
Thee van over de hele wereld.
Naast de grote theegebieden zoals Darjeeling en Assam, wordt er ook op andere plekken in de wereld thee verbouwd. Vooral langs de Zijderoute en in het westen vind je veel theeplantages. Het karakter van deze theesoorten is uniek en de meeste zijn daarom ideaal voor het gebruik van gemelangeerde thee.


Groene thee

Waarom blijft groene thee eigenlijk groen? Het beste kan men eerst de zwarte thee bekijken. Hiervoor wordt in het kort na het breken van de blaadjes een soort oxidatie proces (Fermentatie) in gang gezet. De blaadjes worden bruin, sappen worden onttrokken en etherische oliën ontwikkelen zich en het blad veranderd van structuur. Dit hele proces wordt bij groene thee juist omzeilt. Na een voorbereiding van een aantal uren zijn de blaadjes zacht en mals gemaakt. Dan wordt ieder blad in een grote pan snel geroosterd (China) of in kokende damp (Japan) met dit resultaat: Het blad blijft groen, alles, wat aan natuurlijke stoffen in het blad aanwezig is, blijven behouden en dit ontluikt zich bij het zetten van de thee.

Opmerkelijk is de grote zorg tijdens het voorbereiden: teveel damp of hitte leidt tot grote smaakproblemen of andere ongewenste effecten. De kwaliteit zal dan beslist verdorven zijn.

Er zijn vele varianten om de groene thee te zetten; Chinezen laten de blaadjes in het water liggen en gieten er meerdere malen kokend water op. Wij daarentegen nemen afgekoeld water tussen de 60 en 80° en laten de thee 2-3 minuten trekken. In ieder geval telt dat des te beter de kwaliteit van groene thee, des te langer men deze in het water kan laten.



Theesoort: Groene Thee
Hoeveelheid: 2 gram per kop en 12 gram per liter
Graden: 50 tot 80 graden
Trektijd: 3 minuten

Het is de duurste thee die ik ooit gekocht heb, maar hij is echt fantastisch!

5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »