De kracht van groene thee

  • Geplaatst op
  • Door De Theebaron
  • 0
De kracht van groene thee

Waarom is groene thee zo populair? Is het de smaak, de verschillende soorten groene thee? Zo bestaan er zachte, maar frisse smaken maar ook smaken met een lichte grassige smaak. Groene thee wordt beschouwd als heilzaam tegen allerlei lichamelijke en mentale kwalen. Laten we snel verder lezen om te zien wat de kracht van groene thee is!

 

Groene thee en Camellia Sinensis

Camellia Sinensis is de plantensoort waar alle thee vandaan komt, zo ook groene thee. De thee wordt groen genoemd, omdat het samengesteld is uit bladeren van identieke planten (het is dus geen mengeling) die niet verwerkt zijn (groene of natuurlijke thee). Deze theebladeren worden geplukt wanneer ze nog jong zijn. Na het plukken worden ze meteen gestoomd en gedroogd. Laat je de theebladeren fermenteren? Dan heb je zwarte thee. 

 

Gezondheid en groene thee: alle voordelen op een rij

Groene thee is één van de minst bewerkte theesoorten. In China wordt sinds +/- 5000 jaar groene thee gecultiveerd. Er wordt veel gesproken over de gezondheidsvoordelen van groene thee. We delen hieronder een aantal voordelen die in ieder geval goed zijn om te weten:

  • In groene thee zitten veel antioxidanten wat zorgt voor een positieve werking op het hele lichaam. Het beschermt je tegen hart- en vaatziekten en kan natuurlijke bescherming bieden tegen kanker. Onthoud wel dat een algehele, gezonde leefstijl hierbij belangrijk is.

 

  • De antioxidanten die zich in groene thee bevinden kunnen mogelijke huidproblemen verhelpen. Ze zorgen er namelijk voor dat je huid minder snel verouderd en het verlicht bacteriële infecties die acne veroorzaken.

 

  • Groene thee drinken vermindert stress en vermoeidheid. Groene thee bevat namelijk cafeïne, wat bij thee theïne wordt genoemd. Dit kan zorgen voor een energieboost wanneer je vermoeid bent.

 

Groene thee zetten

Hoe zet je groene thee op de juiste manier? Gaat dit op dezelfde manier zoals bij zwarte thee? Groene thee zetten gaat iets anders!

Groene thee laten intrekken in een te hoge temperatuur zorgt voor een bittere smaak. De echte smaak komt zo niet tot haar recht. Groene thee kun je daarom het beste voorbereiden met een temperatuur tussen de 70 en 80 graden.

Om deze temperatuur te bereiken kun je het water een paar minuten laten afkoelen voordat je de groene thee in het water laat trekken. Je kunt ook iets meer dan de helft van het kokende water mengen met een deel koud water.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »