De kracht van groene thee

  • Geplaatst op
  • Door De Theebaron

Volgens de bewoordingen in de voorvaderlijke geschriften van de Chinese geneeskunde is Groene thee:

Groene thee


  • Groene thee is verfrissend met een bitterzoete smaak. 
  • Groene thee werkt onder andere in op de meridianen van het hart, de longen en de maag. 
  • Groene thee is een zeer goede dorstlesser
  • Groene thee is zeer verfrissend en wekt onze geest (Shen) op
  • Groene thee is goed voor het oplossen van slijm
  • Groene thee is goed voor de de spijsvertering
De Groene thee, die door de Aziaten sinds 2500 voor Christus wordt gebruikt, is een plant van de familie van de camelia. De thee wordt groen genoemd omdat hij is samengesteld uit bladeren

Groene thee bladeren

van identieke planten (het is geen mengeling) die niet verwerkt zijn ( groene of natuurlijke thee).


Het blad wordt geplukt terwijl het nog jong is en meteen gestoomd en gedroogd.

Groene thee fabiek

Indien men het blad laat fermenteren,

Groene thee productie

krijgt men zwarte thee. Groene thee is zeer rijk aan tannines ; zijn voornaamste bestanddelen zijn theophylline en theobromine, en hij bevat eveneens hoge concentraties cafeïne, theïne en vitamine C.


Groene thee, die in alle Japanse gezinnen

Theedrinken in het Japanse gezin

onze koolzuurhoudende dranken vervangt, heeft talrijke positieve eigenschappen ! Groene thee is eerst en vooral een natuurlijk stimulerend middel : hij heeft een tonische en opwekkende werking (in de aard van wat koffie doet).


Groene thee stimuleert het functioneren van de nieren (diuretische eigenschappen), en wordt ook aangewend in vermageringsdiëten omdat groene thee het metabolisme van de opgeslagen vetten vergemakkelijkt, wat nuttig is voor vetverlies in het hele lichaam (zwaarlijvigheid) of lokaal vetverlies (cellulitis).
 

Maak kennis met De Theebaron

Kijk op www.detheebaron.nl voor meer informatie over onze meer dan 130 verschillende theesoorten 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »