Zo gezond is zwarte thee; alles wat je moet weten over zwarte thee!

  • Geplaatst op
  • Door Goedgezond
  • 0
Zo gezond is zwarte thee; alles wat je moet weten over zwarte thee!

Alles over de gezonde zwarte thee

Wist je dat zwarte thee de meest gedronken thee wereldwijd is? Zwarte thee kennen we overal. Maar wat zit er nou in zwarte thee en wat is het precies? Laten we eens verder kijken.

 

Waar komt zwarte thee vandaan?

Op het internet kan je van alles vinden over zwarte thee. Het is de populairste theekeuze die we in Nederland ook veel voorbij zien komen. Net als groene en witte thee is zwarte thee afkomstig van de bekende theeplant Camellia sinensis. Oorspronkelijk komt deze theeplant uit China, maar we kunnen deze plant ook vinden in Sri Lanka, India, Afrika en Indonesië. Verder heeft de naam van de thee te danken aan de kleur die de theebladeren krijgen na de fermentatie. Niet veel mensen weten en verwachten dit. De een houdt ervan en de ander vindt de smaak erg heftig. Voor thee is zwarte thee erg sterk van smaak.

 

De beste zwarte thee voordelen

Het drinken van zwarte thee blijkt bijzonder goed te zijn voor jouw gezondheid. Met regelmaat zwarte thee drinken bevordert jouw gezondheid in grote mate. Dit heeft met verschillende dingen te maken. We hebben hieronder alles op een rijtje gezet.

 

Minder risico op het krijgen van hart- en vaatziekten met zwarte thee

Als je regelmatig zwarte thee drinkt dan vermindert dat de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten, zwarte thee herstelt namelijk beschadigde aderen bij veel hartpatiënten.
 

Makkelijker ademen bij astma na het drinken van zwarte thee

In veel gevallen zorgen hete vloeistoffen ervoor dat je makkelijk gaat ademen bij astma, zwarte thee blijkt bijzonder heilzaam te zijn bij deze longziekte. Door het regelmatig drinken van zwarte thee worden je bronchiën verwijd en dat zorgt dat astmapatiënten weer makkelijker kunnen ademhalen. En dat geeft natuurlijk een buitengewoon opgelucht gevoel!
 

Het drinken van zwarte thee zorgt voor een betere mondgezondheid. 

Tannine die in zwarte thee zit beperkt volgens onderzoeken de aanmaak van tandplak en dus mondbacteriën. Tannine houdt verder het tandvlees en jouw tanden gezond en in goede conditie, want het zorgt ervoor dat er geen infecties in jouw mond gaan voorkomen, zwarte thee geeft daarnaast fluoride af en de stof zorgt ervoor ook voor dat het emaille sterk blijft.
 

Een beter immuunsysteem met zwarte thee

De flavine en catechine bevordert het immuunsysteem in het menselijke lichaam. Het immuunsysteem zorgt ervoor dat ook jij minder vatbaar bent voor het oplopen van ziekten en infecties.
 

zwarte thee drinken helpt bij anti-veroudering

Anti-oxidanten in zwarte thee helpen volgens wetenschappers bij het vertragen van het verouderingsproces van het menselijke lichaam.

 

Zwarte thee kopen bij De Theebaron

Je kunt bij De Theebaron diverse zwarte thee soorten vinden. Weet je niet welke je nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie over zwarte thee.

Reacties

  1. Helen Couzy Helen Couzy

    Ik weet niet goed welke zwarte thee ik nodig heb.
    Ik heb last van geoene thee drinken daar wordt ik misselijk van. Ik heb last van mijn overgang en hormonen en ik zoek een goede longthee en een thee die afvallen bevordert

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »