Zo gezond is zwarte thee

  • Geplaatst op
  • Door Goedgezond
Zo gezond is zwarte thee

Alles over de gezonde zwarte thee

Op het internet kan je van alles vinden over zwarte thee. Het is een populaire theekeuze die we in Nederland ook veel voorbij zien komen. De naam heeft de thee te danken aan de kleur die de theebladeren krijgen na de fermentatie. Wereldwijd is dit één van de meest gedronken theesoorten. Niet veel mensen weten en verwachten dit. De een houdt ervan en de ander vindt de smaak erg heftig. Voor thee is zwarte thee erg sterk van smaak.

De beste zwarte thee voordelen

Het drinken van zwarte thee blijkt bijzonder goed te zijn voor jouw gezondheid. Met regelmaat zwarte thee drinken bevordert jouw gezondheid in grote mate. Dit heeft met verschillende dingen te maken. We hebben hieronder alles op een rijtje gezet.

  1. Minder risico op het krijgen van hart- en vaatziekten. 

Als je regelmatig zwarte thee drinkt dan vermindert dat de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten, zwarte thee herstelt namelijk beschadigde aderen bij veel hartpatiënten.
 

  1. Makkelijker ademen bij astma na het drinken van zwarte thee.

In veel gevallen zorgen hete vloeistoffen ervoor dat je makkelijk gaat ademen bij astma, zwarte thee blijkt bijzonder heilzaam te zijn bij deze longziekte. Door het regelmatig drinken van zwarte thee worden je bronchiën verwijd en dat zorgt dat astmapatiënten weer makkelijker kunnen ademhalen. En dat geeft natuurlijk een buitengewoon opgelucht gevoel!
 

  1. Het drinken van zwarte thee zorgt voor een betere mondgezondheid. 

Tannine die in zwarte thee zit beperkt volgens onderzoeken de aanmaak van tandplak en dus mondbacteriën. Tannine houdt verder het tandvlees en jouw tanden gezond en in goede conditie, want het zorgt ervoor dat er geen infecties in jouw mond gaan voorkomen, zwarte thee geeft daarnaast fluoride af en de stof zorgt ervoor ook voor dat het emaille sterk blijft.
 

  1. Een beter immuunsysteem door het drinken van zwarte thee. 

De flavine en catechine bevordert het immuunsysteem in het menselijke lichaam. Het immuunsysteem zorgt ervoor dat ook jij minder vatbaar bent voor het oplopen van ziekten en infecties.
 

  1. zwarte thee drinken helpt bij anti-veroudering.

Anti-oxidanten in zwarte thee helpen volgens wetenschappers bij het vertragen van het verouderingsproces van het menselijke lichaam.

Maak kennis met De Theebaron

Kijk op www.detheebaron.nl voor meer informatie over onze meer dan 130 verschillende theesoorten.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »