• China Pu-Erh Toucha thee per stuk 100 gram
  • China Pu-Erh Toucha thee per stuk 100 gram
  • China Pu-Erh Toucha thee per stuk 100 gram

China Pu-Erh Toucha thee per stuk 100 gram

Geperste Pu Erh thee in de vorm van een vogelnestje van 100 gram. Een zeer oude Chinese thee met vele geheimen en verhalen die gaan over keizers en gezondheid. Zie het zetadvies.
Artikelnummer:
22276
Levertijd:
Op werkdagen besteld voor 15.00 uur, de volgende werkdag geleverdd
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:
  • Bestel 3 voor €13,46 per stuk en bespaar 10%
  • Bestel 10 voor €11,96 per stuk en bespaar 20%
€14,95
Incl. btw

China Pu-Erh Toucha thee

  • Voeg 3 gram pu erh toe aan een grote mok of theepot. Gaat het om losse thee? Dan is het beter om te beschikken over een handige thee-ei of mokken met ingebouwde zeefjes.
  • Voeg zo heet mogelijk water toe en laat het trekken voor 2 minuten.
  • Verwijder daarna het theezakje of losse thee.
  • Laat de thee daarna nog 1 minuutje afkoelen, zodat het een aangename drinktemperatuur bereikt.
  • Zodra je de thee op hebt gedronken kan je de bladeren nogmaals trekken voor een extra kop. Verleng nu de trektijd met 1 minuut.

Phu-Erh
Phu-Erh thee wordt zowel als groene en zwarte thee uit de theestruik (Camellia sinensis) gewonnen, en wel uit de ondersoort de Qingmao. De Qingmao-theestruik wordt groter dan de normale Camellia-Sinensis-plant en geldt als een der oudste vormen van theeplant. Deze planten stammen uit het gebied rondom de stad Pu'er in de chinese provincie Yunnan. De thee wordt daar gedurende de afgelopen 1700 jaar reeds vervaardigd.
Phu-Erh-thee doorloopt een speciaal rijpingsproces, fermentatie, waardoor de donkerrode kleur en de krachtige aard-achtige smaak ontstaat. Een Pu-Er thee die in de jaren '60 geproduceerd werd was een groene thee die niet geöxideerd was. Door inwerking van externe bacteriën en gisten fermenteren de theeblaadjes. Deze thee werd gestoomd, en in plakken, tegeltjes of kogeltjes samengeperst. Daarna werd de thee te drogen gelegd en opgeslagen om te rijpen. In die tijd duurde de rijping minstens vijf jaar. Eind jaren '60 en begin jaren '70 werd een nieuw rijpingsproces bedacht om het proces kunstmatig te versnellen. De thee kon hierdoor in een paar maanden drinkbaar gemaakt worden en werd voor de theeindustrie dus sneller verkoopbaar. Tegenwoordig worden beide methoden naast elkaar toegepast, waardoor er zowel ruwe groene thee als rijpe gekookte behandelde thee voorhanden is.
Oorspronkelijk werd de thee voor eenvoudig transport in vormen geperst tot theeblokken. Tegenwoordig wordt Pu-Er ook als losse thee verkocht.
In tegenstelling tot de meeste groene en zwarte theesoorten wordt Pu-Er thee smakelijker en beter door de ouderdom. Kwalitatief hoogwaardige thee kan zoals alle theesoorten vaker met water opgegoten worden.

Theesoort: Phu-Erh / Zwarte thee
Hoeveelheid: 2 gram per kop en 12 gram per liter
Graden: 90 tot 100 graden
Trektijd: 2 minuten tot 5 minuten

Zoals het gaat met Pu-Erh: wel een thee voor de liefhebber. Het bevalt mij het best om met relatief weinig thee, en een iets langere trektijd en slechts één infusie, te genieten van een inderdaad bijzondere smaak. Krachtig en mild tegelijk, stevig maar niet bitter. Bijzonder!

4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »