
Cuba Libre thee
Cuba Libre thee
Recept:
INGREDIËNTEN:
- 12 gram Cuba Libré thee
- 1 t-sac 2
- 240 ml water
- 200 gram suiker
- 50 ml rum
- Bruiswater of tonic
- 1 limoen
- Crushed ice
BEREIDING:
Breng het water samen met de thee aan de kook. Laat even afkoelen en haal de t-sac eruit.
Voeg de suiker toe en laat het mengsel weer koken. Blijf goed roeren tot het een stroperige massa wordt, u kunt de siroop het beste in de koelkast bewaren.
Vul het glas met 20 ml huisgemaakte siroop en voeg dan de rum toe. Vul het glas met ijs en voeg de rum toe en leng aan met bruisend water of tonic. Werk af met enkele limoenschijfjes. Enjoy!
Deze thee is een heerlijke verfrissing , zeker in de zomer maar ook de smaak in de winter doet wonderen,een absolute must voor de liefhebber van Groene Thee.
Ingrediënten:
Groene thee, zwarte thee, kokosvlokken, ananas (suiker, ananas, antioxidant: citroenzuur), aroma
Gearomatiseerde thee groen
Groene gearomatiseerde thee komt tot zijn recht indien deze wordt opgegoten met water van 60-80° en maximaal 2 minuten te laten trekken. Dan zijn de aroma en basisthee namelijk in balans. Indien met de thee langer laat trekken wordt de smaak iets bitter door de verspreiding van de looistoffen van het groene theeblad.
- Theesoort: Groene Thee
- Hoeveelheid: 2 gram per kop en 12 gram per liter
- Graden: 50 tot 80 graden
- Trektijd: 2 minuten