• Japan Green Tamaryokucha thee
  • Japan Green Tamaryokucha thee

Japan Green Tamaryokucha thee

Japan Green Tamaryokucha heeft een zeer fijne smaak voor de kenners. Deze topkwaliteit, nobele, karakteristieke thee met zijn groen krullend blad heeft een uitstekende zoete frisse geur.
Artikelnummer:
DTB12285
Levertijd:
Voor 15.00 uur besteld op werkdagen, de volgende werkdag bij u geleverd.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:
  • Bestel 3 voor €12,63 per stuk en bespaar 10%
  • Bestel 6 voor €11,93 per stuk en bespaar 15%
  • Bestel 10 voor €11,22 per stuk en bespaar 20%
€14,03
Incl. btw

Japan Green Tamaryokucha thee

Highlight

Japan Green Tamaryokucha heeft een zeer fijne smaak voor de kenners. Deze topkwaliteit, nobele, karakteristieke thee met zijn groen krullend blad heeft een uitstekende zoete frisse geur. Tamaryokucha ofwel guricha, betekent letterlijk gekrulde / opgerolde thee. Tama betekent bal of juweel. Groene ” licht-thee” in de vorm van een komma, deze thee wordt geproduceerd in de regio Kyūshū. De thee wordt drie keer per jaar geoogst van april tot september en daarna gestoomd. In Japan gelooft men dat de antioxidanten en vitamines bij stomen beter behouden blijven.

Japan

In de 9e eeuw vond de Chinese theeplant zijn weg naar Japan.

Monniken brachten deze mee uit China en verbonden het gebruik aan streng geritualiseerde handelingen.

Groene thee als medium voor meditatie en religieuze doeleinden. In tegenstelling tot China met zijn onoverzichtelijke rijkdom aan groene thee, produceert Japan maar enige soorten die min of meer op het Sencha-blad, de Japanse volksdrank, bouwen.

Het belangrijkste gebied ligt in de provincie Shizuoka, aan de voet van Fujijama. In Japan wordt uitsluitend groene thee geproduceerd. Zoals in China is de vraag naar thee in het eigen land zeer groot. Groene thee is hier uit het dagelijks leven niet weg te denken.

Groene thee

Waarom blijft groene thee eigenlijk groen? Het beste kan men eerst de zwarte thee bekijken. Hiervoor wordt in het kort na het breken van de blaadjes een soort oxidatie proces (Fermentatie) in gang gezet. De blaadjes worden bruin, sappen worden onttrokken en etherische oliën ontwikkelen zich en het blad veranderd van structuur. Dit hele proces wordt bij groene thee juist omzeilt. Na een voorbereiding van een aantal uren zijn de blaadjes zacht en mals gemaakt. Dan wordt ieder blad in een grote pan snel geroosterd (China) of in kokende damp (Japan) met dit resultaat: Het blad blijft groen, alles, wat aan natuurlijke stoffen in het blad aanwezig is, blijven behouden en dit ontluikt zich bij het zetten van de thee.

Opmerkelijk is de grote zorg tijdens het voorbereiden: teveel damp of hitte leidt tot grote smaakproblemen of andere ongewenste effecten. De kwaliteit zal dan beslist verdorven zijn.

Er zijn vele varianten om de groene thee te zetten; Chinezen laten de blaadjes in het water liggen en gieten er meerdere malen kokend water op. Wij daarentegen nemen afgekoeld water tussen de 60 en 80° en laten de thee 2-3 minuten trekken. In ieder geval telt dat des te beter de kwaliteit van groene thee, des te langer men deze in het water kan laten.



Theesoort: Groene Thee
Hoeveelheid: 2 gram per kop en 12 gram per liter
Graden: 50 tot 80 graden
Trektijd: 2 minuten
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »