Matcha is de nieuwe groene thee
- Geplaatst op
- Door De Theebaron
- 0
Matcha zorgt dat je meer energie krijg, zit vol met voedingsvezels, geeft een boost aan je stofwisseling en vetverbranding en heeft daarbij ook nog een zeer ontspannende werking.
Schuimig geklopt heeft deze delicatesse een uniek crèmig en een zacht zoet en groene thee karakter.
De fijngemalen blaadjes lossen volledig op in water zodat je alles van de voedzame bestanddelen opdrinkt.
De bereiding van Matcha thee is simpel en is nog leuker als je het op de originele manier doet met een Matcha klopper en het originele Japanse kommetje.

De bereiding van Matcha-thee
De matchabladeren groeien in de schaduw waardoor ze veel van de lichaamsreinigende stof bladgroen bevatten, die bij normale groene thee voor een deel verloren is gegaan door de zonMatcha is waarschijnlijk de edelste vorm van Japans thee. Voor de Matcha komen alleen de meest waardevolle en de mooiste bladeren van de theestruik (Tencha) in aanmerking.
De delicate, donkergroene bladeren worden dan gestoomd, gedroogd en vervolgens in een graniet- molen gemalen tot een poeder. Maar na eeuwen van ervaring van de theeboeren en door het lang in de schaduw te laten drogen en daarna te verpulveren door de graniet stenen molens, verwierf deze thee de hoge kwaliteit die een originele Japanse Matcha onderscheiden.

De Matcha klopper
Hiermee klopt u de macha tot een luchtige schuimende thee.

Matcha bamboe lepel
Hiermee schept u de Match thee op Japanse wijze in het kommetje.

Matcha set
De complete Matcha set.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...