Oolong thee

Filters
5 ProductenPagina 1 van 1
Milky Oolong thee
Milky Oolong thee
€11,90
Oolong Ti Kuan Yin thee
Oolong Ti Kuan Yin thee
€12,50
Taiwan Oolong Finest thee
Taiwan Oolong Finest thee
€6,15

Oolong thee

Oolong thee is een traditionele Chinese theesoort en tevens een van de beste theesoorten die er bestaat. In de Westerse wereld is oolong thee nog niet zo bekend als in Aziatische landen. Het produceren van oolong thee kun je vergelijken met dat van zwarte thee alleen is het fermentatieproces korter van oolong thee.

De onvervangbare oolong verkrijgt zijn karakter door de speciale verwerking van de door met de hand gerolde theebladeren welke daarna in pannen worden geroosterd om de fermentering af te breken.

Waarom oolong thee kopen goed is voor je gezondheid

Bij oolong thee kun je profiteren van een unieke smaak met tegelijkertijd vele gezondheidsvoordelen. Oolong thee wordt vaak gebruikt tijdens het afvallen, omdat het ook als detox gedronken kan worden. Wanneer je regelmatig oolong thee drinkt verminder je je lichaamsvet.

Behalve het verminderen van lichaamsvet is oolong thee ook goed voor de hart- en bloedvaten. Oolong thee is namelijk rijk aan mineralen zoals magnesium, kalium en calcium.

Oolong thee drinken

Oolong thee heeft een zeldzame smaak. Je kunt de smaak het beste omschrijven als zacht, vol en houtachtig. Wanneer je oolong thee drinkt zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Het is belangrijk dat je de juiste hoeveelheid thee afmeet. Per kop is dit 2 gram. Daarnaast is de temperatuur van het water het beste tussen 80 en 90 graden en wordt er aangeraden de Oolong thee 2 tot 3 minuten te laten trekken.

Het Oolong thee assortiment van De Theebaron

Bekijk hieronder alle Oolong thee producten van de thee specialist: De Theebaron. Iedere Oolong theesoort heeft een eigen, unieke smaak. Je kunt op de theesoorten klikken om meer te lezen over de gezondheidsvoordelen. De meest populaire Oolong thee is momenteel: Tin Kuan Yin