Brandnetelthee: zo voel jij je vitaler!

 • Geplaatst op
 • Door De Theebaron
 • 8
Brandnetelthee: zo voel jij je vitaler!

Waarom brandnetelthee gezond is

Eigenlijk zouden we allemaal minstens één kopje brandnetelthee per dag moeten drinken. De kruidenthee van brandnetelbladeren is namelijk verrassend gezond voor je. Het helpt je om lekkerder in je vel te zitten, want brandnetelthee is goed tegen vele kwaaltjes. In deze theeblog van De Theebaron vertellen we wat nou precies de voordelen van het drinken van brandnetelthee zijn.

Brandnetelthee hoort eigenlijk thuis onder de categorie kruidenthee. Het wordt namelijk niet gemaakt van theeblaadjes. Brandnetel wordt vaak geassocieerd met vervelend onkruid wat kan zorgen voor huidirritaties en wat alleen maar in de weg staat in je tuin. Veel mensen verwachten daarom niet dat brandnetelthee een geneeskrachtige werking heeft. Het is namelijk erg goed voor ons lichaam. Behalve brandnetelthee kun je het ook in soep gebruiken.

 

Voordelen brandnetelthee

Laten we beginnen met de lange lijst van gezondheidsvoordelen van brandnetelthee. Je kan je beter afvragen waar het niet goed voor is!

 • Brandnetelthee is goed voor je huid. Brandnetelthee is vochtafdrijvend wat enorm helpt als je lichaam veel vocht vasthoudt.
 • De werking van brandnetelthee is ook goed bij mensen met diabetes en het vermindert ontstekingen.
 • Heb je veel last van vermoeidheid, menstruatiepijn of een misselijk gevoel? Ook dan werkt brandnetelthee heel goed.
 • Al om al, is brandnetelthee enorm goed voor je immuunsysteem. Het geneest en voorkomt verkoudheid, werkt goed tegen diarree en is goed om te drinken wanneer je je niet optimaal fit voelt.

Begrijp je nu waarom het gek is dat niet veel meer mensen dagelijks een kop brandnetelthee drinken? En waarschijnlijk zijn we nog wat voordelen vergeten ook. Brandnetelthee is zo’n beetje goed voor alles!

 

Brandnetelthee kopen

Wil je bovenstaande voordelen zelf ook ervaren? Je kunt per dag genieten van één tot drie koppen brandnetelthee. Je kunt brandnetelthee het beste combineren met voldoende water drinken iedere dag. Wil je een ontgiftingskuur uitproberen? Dan kun je meerdere koppen brandnetelthee drinken. Zorg er wel voor een goed kuurplan te maken met diverse theesoorten. De Theebaron heeft de brandnetelbladeren zorgvuldig voor je verzameld. Zo kan je het hele jaar door genieten van een kopje brandnetelthee, want het is nog lekker ook! Lees snel meer informatie over de bestel- en bereidingswijze van brandnetelthee.

 

De natuur geeft je kracht met brandnetelthee

Best bijzonder dat je van brandnetels thee kan maken, want we kennen de plant natuurlijk vooral van de bladeren die voor enorme jeuk kunnen zorgen. Het mooie is dat wanneer je de stekelige blaadjes kookt, er een smaakvolle én heilzame thee overblijft. Hoe bedoel je kracht van de natuur? En waar je bij andere kruidentheeën soms op moet letten om er niet té veel van te drinken, is brandnetelthee altijd een goed idee.

Reacties

 1. Isi Isi

  Hoi! Hoelang behoudt brandnetel thee zijn voedingswaarde? Ik heb een grote pot, twee jaar geleden zelf geplukt en gedroogd, maar is het nu nog steeds zo gezond?

 2. Guus van Herwaarden Guus van Herwaarden

  wij zijn niet medisch onderlegd dus mogen en kunnen wij hier in geen advies geven.

 3. Beatrice Khouri Beatrice Khouri

  Vraag: ik drink momenteel brandnetel thee met citroengras iedere ochtend op mijn nuchtere maag, maar dan koud ipv warm: helpt het dan ook tegen vochtafdrijven en alle goede dingen? Groetjes Bea

 4. Guus van Herwaarden Guus van Herwaarden

  Goedemiddag, wij mogen geen medische adviezen geven. Raadplegen van je dokter is het beste.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »