Witte thee kopen?

Filters
11 ProductenPagina 1 van 1
Bedankt thee
Bedankt thee
€7,05
China White Butterfly thee
China White Butterfly thee
€11,10
Fata Morgana thee
Fata Morgana thee
€5,90
Kokosnoot Truffel thee
Kokosnoot Truffel thee
€6,80
Starry Night Witte thee
-17%
Starry Night Witte thee
€17,95 €14,95
V.O.C. Melange thee
V.O.C. Melange thee
€7,25
Zeevaarders Melange thee
Zeevaarders Melange thee
€8,10

Wat is witte thee?

Witte thee is een theesoort die getrokken wordt van de eerste jonge knoppen van de theeplant. Deze knoppen worden geplukt binnen de eerste 48 uur dat ze zijn gevormd. Hierna worden deze in zonlicht gedroogd. Witte thee is relatief kostbaar.

De oorsprong van witte thee

De witte theesoort werd populair tijdens de Song-dynastie in China. Witte thee was lange tijd enkel bekend in China, maar wordt tegenwoordig ook in Sri Lanka en India geproduceerd. In China wordt de witte thee hoofdzakelijk geproduceerd in de provincie Fujian.

Is witte thee goed voor de gezondheid?

Witte thee schijnt goed te zijn voor de gezondheid. De echte theeliefhebber prefereert dan ook witte thee boven groene thee.

Hier zijn enkele potentiële gezondheidsvoordelen van witte thee:

  1. Antioxidanten: Witte thee is rijk aan een type antioxidanten genaamd polyfenolen. Deze kunnen helpen om schade door vrije radicalen in het lichaam te verminderen en het risico op chronische ziekten te verlagen.

  2. Hartgezondheid: Er is enig onderzoek dat suggereert dat witte thee kan helpen bij het verbeteren van de gezondheid van het hart door het verlagen van het cholesterolgehalte, de bloeddruk en het verbeteren van de functie van de bloedvaten.

  3. Gewichtsverlies: Er zijn studies die aangeven dat witte thee kan helpen bij het verhogen van de stofwisseling en het verbranden van vet, wat kan bijdragen aan gewichtsverlies.

  4. Huidgezondheid: De antioxidanten in witte thee kunnen helpen bij het beschermen van de huid tegen de effecten van UV-straling, waardoor vroegtijdige veroudering en DNA-schade kunnen worden verminderd.

  5. Antibacteriële en antivirale eigenschappen: Witte thee heeft ook antibacteriële en antivirale eigenschappen, wat kan helpen bij het bestrijden van infecties.

  6. Mondgezondheid: De fluoride, catechinen en tannines in witte thee kunnen helpen bij het verminderen van de groei van bacteriën in de mond die tandbederf en slechte adem kunnen veroorzaken.

  7. Lager risico op chronische ziekten: De antioxidanten in witte thee kunnen ook beschermen tegen bepaalde soorten kanker, diabetes en andere chronische ziekten.

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel witte thee veel potentiële gezondheidsvoordelen heeft, het geen wondermiddel is. Het is slechts een van de vele voedingsmiddelen en dranken die gunstig kunnen zijn voor de gezondheid als onderdeel van een gebalanceerd dieet. Het is altijd een goed idee om met een gezondheidsdeskundige te overleggen voordat je grote veranderingen in je dieet aanbrengt.

Witte thee kopen?

Bekijk hieronder alle Witte thee producten van de Witte thee specialist: De Theebaron. De meest populaire Witte thee is momenteel: Bio China White Butterfly