Zetadvies

Theesoort

Hoeveelheid

Graden

Trektijd

Witte Thee

2 gram per kop

12 gram per liter

70 tot 80 graden

90 seconden tot

2 minuten

Groene Thee

2 gram per kop

12 gram per liter

50 tot 80 graden

2 minuten

Zwarte Thee

2 gram per kop

12 gram per liter

80 tot 95 graden

2 minuten tot

5 minuten

Oolong Thee

2 gram per kop

12 gram per liter

80 tot 95 graden

90 seconden tot

2 minuten

Phu Erh Thee

2 gram per kop

12 gram per liter

90 tot 100 graden

2 minuten tot

5 minuten

Kruiden en Vruchten

2 - 4 gram per kop

12 - 24 gram per liter

70 tot 100 graden

2 minuten tot

5 minuten

Rooibos thee

2 - 4 gram per kop

12 - 24 gram per liter

90 tot 100 graden

5 minuten tot

10 minuten

Matcha thee

1 tot 2 gram per kop

60 tot 80 graden

15 seconden opkloppen tot schuim

Mate thee

ca. de helft van de kalebas met water vullen en dan thee toevoegen tot het boven de rand uitkomt

70 tot 80 graden

Wachten tot de thee al het vocht heeft opgenomen en dan nogmaals water toevoegen.

Lapacho thee

2 gram per kop

12 gram per liter

Water ca. 5 minuten laten koken

10 minuten tot

15 minuten

Honey Bush thee

2 gram per kop

12 gram per liter

90 tot 100 graden

5 minuten tot

10 minuten

Zetadvies