Matcha thee: Ontdek de vele gezondheidsvoordelen

Matcha thee: Ontdek de vele gezondheidsvoordelen

minuten lezen
Creëer een momentje voor jezelf én ontdek de onwijs bijzondere smaak van de Japanse theesoort matcha! Met een groot aantal verschillende varianten is matcha thee een échte must have voor in ieder keukenkastje. Bestel jouw favoriet bij De Theebaron!

Wat is matcha thee?

Matcha thee, afkomstig uit Japan, onderscheidt zich door zijn unieke bereidingswijze waarbij de groene theebaderen tot fijn poeder worden vermalen. Dit zorgt ervoor dat je direct van de thee kunt genieten zonder dat deze hoeft te trekken, wat de voedingswaarden ten goede komt. In tegenstelling tot een theeblend die uit theebladeren bestaat, hoeft matcha thee – of ook wel matcha poeder – niet in te trekken. Zo lost matcha poeder direct op in heet water én kun je gelijk genieten van de heerlijke zoete en cacao-achtige smaak! De smaak van matcha is uniek; in eerste instantie kan het bitter overkomen, maar het laat snel een zoete nasmaak met tonen van chocolade na. Matcha is niet alleen populair vanwege de smaak, maar ook door de rustgevende werking en gezonde eigenschappen.

De gezondheidsvoordelen van matcha thee

Misschien heb je het weleens voorbij zien komen, maar matcha is één van de meest gezonde theesoorten die er bestaat. De thee bevat 10 keer zo veel antioxidanten als groene thee én dat maakt matcha een super gezonde keuze. De stoffen in matcha thee hebben met name een ontstekingsremmend effect, verlagen je bloeddruk en cholesterol en beschermen je lichaam tegen verschillende hart- en vaatziekten. Hieronder vind je nog meer voordelen van matcha thee.

Gezonde keuze tijdens de zwangerschap

Als je zwanger bent kies je natuurlijk altijd hetgeen dat het beste is voor je kindje! Veel zwangere vrouwen zijn éxtra voorzichtig met de cafeïne-inhoud van dranken, zoals bij thee. Een kopje matcha thee bevat gemiddeld zo’n 30 tot 70 milligram cafeïne. Natuurlijk bepaalt de bereidingswijze uiteindelijk hoeveel cafeïne je daadwerkelijk binnenkrijgt. Deskundigen raden aan om niet meer dan 200 milligram cafeïne per dag binnen te krijgen als zwangere vrouw. Dit betekent dat je best wel een kopje matcha thee mag drinken. Sterker nog; door de grote hoeveelheid voedingsstoffen en antioxidanten in matcha thee, is dit zelfs een hele gezonde keuze! Ook de aminozuren in matcha dragen bij aan je eigen gezondheid én de gezondheid van je kindje. Let hierbij wel altijd op de maximale inname per dag. Weet je niet helemaal zeker hoeveel matcha thee je kunt drinken op een dag? Dan raden we je aan om dit na te vragen aan je huisarts.

Boost voor het immuunsysteem

Als je jouw weerstand even een boost wil geven, dan is matcha thee echt iets voor jou! Deze theesoort bevat een bron van vitamine C, chromium, magnesium, selenium en zink. Met 10 keer meer antioxidanten dan in groene thee, weten we zeker dat je in no time geen last meer hebt van jouw verkoudheid of griepje.

Matcha thee bij De Theebaron

Kun je niet wachten en wil je het liefst zo snel mogelijk matcha thee kopen? Bestel dan vandaag nog jouw favoriete soort bij De Theebaron! In ons brede assortiment vind je verschillende soorten matcha, zoals de milde Japanse matcha thee én matcha poeder (biologisch). Ook vind je verschillende benodigdheden waarmee je zelf jouw matcha thee kunt maken. Zo shop je ook een bamboe klopper en -lepel om zelf jouw eigen theesoort te creëren. Super tof om cadeau te doen of om zelf mee te experimenteren. Zelf de heerlijke smaak van matcha ervaren? Plaats je bestelling voor 15.00 en geniet de volgende dag al van jouw verse thee. Bovendien profiteer je van gratis verzending vanaf bestellingen van € 35,- in Nederland en België.

Vergelijk producten0