De beste ice-tea theesoorten voor een zomerse verfrissing

De beste ice-tea theesoorten voor een zomerse verfrissing

minuten lezen
Gek op de smaak van thee, maar zit je op een warme zomerdag niet echt te wachten op een kopje met heet water? Ontdek dan de allerbeste ice-tea theesoorten van De Theebaron voor een heerlijke zomerse verfrissing! Duik in ons brede assortiment en selecteer al jouw favorieten.

Wat maakt thee geschikt voor ice-tea?

Lijkt het je leuk om een keer zelf jouw eigen ice-tea te maken? Dan kun je het beste kiezen voor een thee die een sterke en volle smaak heeft. Het is namelijk belangrijk dat de smaak behouden blijft op het moment dat het kopje thee volledig is afgekoeld. Over het algemeen zijn smaken als groene thee, zwarte thee en bepaalde fruit- of kruidenmelanges ideaal! Deze theesmaken behouden namelijk hun smaak en zorgen voor een verfrissend gevoel. Daarnaast is het belangrijk dat je thee kiest waar geen of weinig tannines in zitten. Dit zorgt er namelijk voor dat de ice-tea bitter zou smaken.

Top ice-tea theesoorten

We noemden net al dat groene thee, zwarte thee en fruit- en kruiden thee een échte aanrader is voor ice-tea. Hieronder zetten we onze favorieten voor je op een rijtje.

Citroen ice-tea

Misschien een beetje basic, maar een citroen ice-tea is eigenlijk een klassieker die niet mag ontbreken! Het is een verfrissende en populaire keuze onder velen én juist dat maakt deze ice-tea smaak onmisbaar in de zomer. Over het algemeen wordt citroen ice-tea gemaakt van sterke zwarte thee, zoals bijvoorbeeld Assam. Na het koelen van de thee, kun je een beetje citroensap toevoegen. Om het iets zoeter te maken kun je er ook wat suiker of honing aan toevoegen.

Perzik ice-tea

Gek op zoete drankjes? Dan is de perzik ice-tea zeker iets voor jou! We kunnen deze ice-tea het beste omschrijven als een zoete, fruitige en verfrissende theesmaak die alle ingrediënten bezit voor een heerlijk zomers drankje. Ook deze ice-tea wordt vaak bereid met zwarte of groene thee. Na het zetten van de thee, kun je voorzichtig een klein beetje perzik sap of -siroop toevoegen. Hierdoor wordt de thee direct iets zoeter. Om het nóg lekkerder te maken kun je ook verse perzikstukjes aan jouw ice-tea toevoegen.

Munt ice-tea

Zeg je verfrissing, dan denk je aan munt! Verse muntthee is natuurlijk al een lievelingssmaak van velen, maar de ice-tea variant is ook een echte aanrader. Vaak is groene thee de basis van deze ice-tea, wat over het algemeen een lichtere en algemene smaak biedt. Door verse muntblaadjes toe te voegen wordt de lichte smaak vervangen door een krachtige en verfrissende tint. Wil je iets meer smaak toevoegen aan je munt ice-tea? Dan is een schijfje citroen een perfecte topping.

Hibiscus ice-tea

Deze ice-tea variant heeft alleen al een fantastische kleur! De theesmaak staat bekend om de robijnrode kleur en de licht zure smaak. Vaak wordt het vergeleken met cranberry. Dus mocht je het nog nooit op hebben én wel een liefhebber van cranberry zijn, dan is deze ice-tea zeker het proberen waard. De hibiscusthee zelf vormt de basis van deze ice-tea, waarbij na het afkoelen vaak enkele zoetstoffen worden toegevoegd. Dit kun je doen met suiker of honing en geheel naar smaak. Zo creëer je jouw eigen drankje!

Hoe maak je de perfecte ice-tea?

We hebben je misschien al wat tips gegeven, maar we hebben ook een gids gemaakt waarmee jij stap-voor-stap de allerlekkerste ice-tea kunt maken!

Stap 1: selecteren en klaarmaken

Kies jouw favoriete smaak en doe vooraf even research of deze thee ook geschikt is voor ice-tea. Over het algemeen raden we aan om te kiezen voor zwarte- of groene thee. Ook kun je gaan voor een kruidenmelange. Ga voor ongeveer 4 eetlepels losse thee per liter water. Breng eerst het water aan de kook en giet het vervolgens over de losse thee heen. Vervolgens kun je de thee tot maximaal 7 minuten laten intrekken. Hoe langer je de thee laat intrekken, hoe sterker de uiteindelijke smaak van jouw ice-tea.

Stap 2: zoeten en koelen

Vervolgens kun je de losse thee eruit zeven. Natuurlijk helemaal handig als je een speciaal theezeefje hebt! Het is vervolgens belangrijk om meteen suiker, honing of een andere zoetstof toe te voegen op het moment dat de thee nog warm is. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat de thee goed kan oplossen. Vervolgens kun je de thee laten afkoelen tot kamertemperatuur.

Stap 3: smaak naar keuze toevoegen

Lijkt het je lekker om een extra smaakje toe te voegen aan jouw ice-tea? Dan is daar nu het moment voor! Over het algemeen zijn schijfjes sinaasappel, citroen of verse muntblaadjes populaire keuzes. Hierdoor zorg je voor een extra twist aan jouw drankje.

Stap 4: koelen in de koelkast

Vervolgens kun je de thee in de koelkast laten afkoelen. We raden aan om je thee minimaal twee uur in de koelkast te laten staan.

Stap 5: serveren

Staat jouw thee lang genoeg in de koelkast? Dan is de ice-tea klaar om gedronken te worden! Pak je leukste glazen uit de kast, vul deze met wat ijsblokjes en voeg eventueel nog wat extra fruit of muntblaadjes toe voor de presentatie. Geniet ervan!

Voordelen van zelfgemaakte ice-tea

Zelf ice-tea maken kent veel verschillende voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld zelf de controle over de ingrediënten in je drankje. Je vermijdt hierdoor kleurstoffen en conserveringsmiddelen en kiest in plaats daarvan voor verse producten. Dat maakt zelf ice-tea maken zelfs een gezondere optie! Daarnaast kun je ook de zoetheid van je drankje aanpassen naar eigen voorkeur. Dit zorgt ervoor dat je mogelijk een mindere suikerinname hebt. Daarnaast is zelfgemaakte ice-tea vaak ook goedkoper dan in de winkel. Hoewel je dit misschien niet direct verwacht, kun je thuis natuurlijk in veel grote hoeveelheden ice-tea maken. Daarbij kies je zelf welke ingrediënten je toevoegt, dus kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Tenslotte kun je eindeloos variëren met verschillende smaken en toppings. Dat maakt het niet alleen leuk, maar ook ontzettend uniek!

Conclusie

Kortom, zelf ice-tea maken is niet alleen leuk en lekker, maar daarnaast ook nog eens een gezonde keuze! Laat je inspireren door ons artikel en creëer je eigen favoriete ice-tea smaken. Gelijk aan de slag? Bekijk dan ons brede thee assortiment en selecteer alle ingrediënten voor jouw eigen ice-tea. Bestel je op werkdagen voor 15:00? Dan is je pakketje de volgende dag al binnen. Dat is de allerbeste service van De Theebaron!

Vergelijk producten0