Wat is Ayurvedische thee?

Wat is Ayurvedische thee?

minuten lezen
Ayurvedische thee is gebaseerd op de 4000 jaar oude Ayurvedische leer, die streeft naar een balans tussen de drie dosha's (Vata, Pitta, Kapha) in het lichaam voor een optimaal welzijn.

Wat is Ayurvedische thee?

Het doel van de Ayurvedische leer is het bereiken van een interne balans van de drie dosha’s en daarmee het natuurlijke welzijn en functioneren van alle organen. De dosha’s zijn als volgt verdeeld:

VATA - is verantwoordelijk voor het zenuwstelsel en de ademhaling. VATA-thee brengt de inwendige VATA tot rust, die vaak te leiden heeft onder stress, overbelasting, en de koude wintermaanden.

PITTA - reguleert de stofwisseling, de spijsvertering en de lichaamstemperatuur. PITTA-thee compenseert een verhoogde, inwendige PITTA en heeft een verkoelende en verzachtende werking. Men adviseert om PITTAthee te drinken in de warme zomermaanden of bij ernstige honger en dorst.

KAPHA - zorgt voor een goede vochtbalans en geeft het lichaam kracht en stabiliteit. KAPHA-thee brengt de inwendige KAPHA in balans. Deze thee is vooral geschikt voor mensen die last hebben van een trage stofwisseling of obesitas.

Ayurveda en thee

Ayurveda kan vertaald worden als "kennis van het leven". Ayurveda is oorspronkelijk gebaseerd op oude teksten in het Sanskriet, de Charaka Samhita en de Susruta Samhita. Ayurveda heeft ook een stimulerende wisselwerking gehad met andere systemen die voort kwamen  uit het Tibetaans boeddhisme. De Ayurveda ziet het lichaam niet los van geest en natuur en geeft een eigen betekenis aan het begrip energie', die aanwezig is in de geest en in de gehele kosmos. De Ayurveda is een holistische benadering, die voortkomt uit Hindoe tradities en een uitgaat van een totaalbenadering van de onevenwichtigheid (ziekte). Zij probeert deze onevenwichtigheid te herstellen of te voorkómen door de 'energieën' in lichaam en geest in balans te brengen en te houden. Dit gebeurd met gebruikmaking van de inzichten rond de werking van de  Dosha ‘s te weten: Kapha, Pitta, en Vata.

Deze dosha ‘s vertegenwoordigen met elkaar alle basis elementen; aarde, vuur, lucht, water en ether.

De samenstelling van deze werkelijk kostelijke exotische kruidentheeën stamt van de Ayurveda, de 4000 jaar oude wetenschap die lichaam, geest en wetenschap combineert. De wetten van de Ayurveda volgend kunnen wij met 10 ingrediënten een verbazingwekkende veelvoud van kruidencomposities samenstellen. Ayurvedische theeën zijn zeer smakelijk, coffeïne vrij en worden de harmonie van lichaam, geest en ziel genoemd.

Ayurvedische thee kopen?

Voor een uitgebreide selectie van Ayurvedische theeën kun je terecht bij De Theebaron. We bieden een assortiment van vijf verschillende soorten Ayurvedische theeën, elk met unieke eigenschappen en voordelen, afgestemd op de principes van de Ayurveda. Deze theeën zijn zorgvuldig samengesteld om lichaam, geest en ziel in balans te brengen. Ontdek het volledige aanbod en kies de thee die het beste bij jouw persoonlijke behoeften past.

Ayurvedische thee producten kopen

 

 
Vergelijk producten0