
China Smooth Looizuurarme thee
China Smooth Looizuurarme thee
Looizuur is de stof in de thee, die net als bij wijn zorgt voor een lichtwrange, samentrekkende smaak en voor het vliesje op de thee. Looizuur is de belangrijkste anti-oxidant van thee en is een stof die in elke plant in meer of mindere mate aanwezig is. De hoeveelheid is afhankelijk van de bodemstructuur van het land waar de thee verbouwd wordt. Hoe grover de structuur hoe meer looizuur er in zit. Chinese theesoorten bevatten in vergelijking met andere landen betrekkelijk weinig looizuur. Er zijn zelfs regio’s waar de bodemstructuur zodanig is dat de plant die daar groeit geen of weinig looizuur aan kan maken. Deze thee die daar vandaan komt noemen we de looizuurarme thee. Een goed verdraagbare thee voor maagpatiënten.
China is zonder twijfel het oorsprongsland van thee. Sinds +/- 5000 jaar wordt hier thee gecultiveerd, groene thee wel te verstaan en de talloze verhalen rond het thema thee zijn onoverzichtelijk. Voor de export produceert China ook zwarte thee.
De bekendste theesoorten komen uit de provincie Sichuan, Yunnan en Anhui. Zij hebben een zacht geurend aroma, dat komt van de aanbouw van zuivere, ongekruiste China-planten.
In het bijzonder de zwarte Keemun soorten uit de bergen van de provincie Anhui zijn zeer geschikt voor diegenen die een looizuurarm en mild product zoeken.
Zwarte thee uit de provincie Yunnan is daarentegen wat krachtiger en kruidiger in smaak. Over het algemeen zit er in Chinese thee minder cafeïne en onze ervaring is dat men deze thee daarom aanbeveelt om in de avond te drinken.
- Theesoort: Looizuurarme Zwarte Thee
- Hoeveelheid: 5 gram per kop en 30 gram per liter
- Graden: 80 tot 95 graden
- Trektijd: 5 minuten tot 7 minuten