Hoe zet je een perfect kopje thee?

Onze gemelangeerde en pure theesoorten worden met zorg ontwikkeld en ingekocht.
Daarom kunnen zij vaak een ‘reguliere’ bereidingsmethode aan zonder aan smaak af te doen. Toch krijgen we steeds vaker de vraag: ‘Hoe bereiden we thee op een correcte manier?

 

Theesoort

Hoeveelheid

Graden

Trektijd

Witte thee

2 gram per kop

8 gram per liter

70 tot 80 graden

2 tot 3 minuten

Groene Thee

3 gram per kop

12 gram per liter

70 tot 80 graden

2 tot 3 minuten

Zwarte Thee

3 gram per kop

12 gram per liter

95 tot 100 graden

2 tot 5 minuten

Oolongthee

3 gram per kop

12 gram per liter

100 graden

2 tot 5 minuten

Pu-erh-thee

2 gram per kop

12 gram per liter

90 tot 100 graden

2 tot 5 minuten

Kruiden en Vruchten

2 gram per kop

8 gram per liter

100 graden

3 tot 5 minuten

Rooibosthee

3 gram per kop

12 gram per liter

100 graden

2 tot 3 minuten

Matcha-thee

1 tot 2 gram per kop

60 tot 80 graden

15 seconden opkloppen tot schuim

Mate thee

ca. de helft van de kalebas met water vullen en dan thee toevoegen tot het boven de rand uitkomt

70 tot 80 graden

Wachten tot de thee al het vocht heeft opgenomen en dan nogmaals water toevoegen.

Lapachothee

2 gram per kop

12 gram per liter

Water ca. 5 minuten laten koken

10 tot 15 minuten

Honeybush-thee

2 gram per kop

12 gram per liter

90 tot 100 graden

5 tot 10 minuten