Zo maak jij zelf zomerse ijsthee!

Zo maak jij zelf zomerse ijsthee!

minuten lezen
Thee drinken in de zomer? Ja zeker! Behalve warme thee, is ijsthee ook ontzettend lekker! We zien dat steeds meer koffietenten ook ijsthee aanbieden in de zomer. Er is ook een handige manier om zelf ijsthee te maken. Heb je haast of wil je simpelweg geld besparen en het zelf uitproberen?

Thee drinken in de zomer? Ja zeker! Behalve warme thee, is ijsthee ook ontzettend lekker! We zien dat steeds meer koffietenten ook ijsthee aanbieden in de zomer. Er is ook een handige manier om zelf ijsthee te maken. Heb je haast of wil je simpelweg geld besparen en het zelf uitproberen? Lees dan snel verder! Wij delen handige tips om zelf ijsthee te maken en mee te kunnen nemen naar een dagje strand of naar het park.

IJsthee met warm water maken

Het is ook zeker mogelijk om ijsthee te maken met warm water. Breng allereerst water aan de kook en kies voor je lievelingsthee. Theesoorten zoals groene thee, zwarte thee of witte thee kun je het best in warm water laten afkoelen. Deze theesoorten stammen af van de Camellia Sinensis plant en geven met koud water een bittere smaak. Dit is natuurlijk niet wat we willen!

De volgende stap is de losse thee een aantal minuten in te laten trekken en eventueel suiker of honing toe te voegen. De losse thee kun je verwijderen en je kunt wat fruit of kruiden zoals munt of citroenmelisse toevoegen. De thee laat je vervolgens in de koelkast afkoelen en kun je serveren met ijsblokjes voor een extra koude smaak!

IJsthee met koud water maken

Zoals de meeste verwachten, kun je ook ijsthee maken met koud water. Je doet dan koud water in een kan en voegt hier in een theefilter thee toe. We raden in dit geval theesoorten als rooibos thee of een kruidenmelange aan. Ook hier kun je suiker of honing toevoegen en laat je afkoelen in de koelkast. Hier is het wel het geval de thee minimaal een hele nacht af te laten koelen. Met het serveren kun je ook fruit en kruiden toevoegen met ijsblokjes.

Op een snelle manier ijsthee maken

Heb je heel erg trek in ijsthee en wil je even lekker afkoelen na een dag zonnen? Dan bestaat er ook een snelle methode om ijsthee te maken. Neem een kan en vul deze met gekookt water voor een kwart toe. Hierbij voeg je losse thee toe en laat je het een aantal minuten intrekken. Na het verwijderen van de losse thee kun je ijsblokjes en koud water toevoegen. Een schijfje citroen of limoen toevoegen en voila: je eigen gemaakte ijsthee!

IJsthee kopen bij De Theebaron

Ben je benieuwd wat voor theesoorten je bij De Theebaron kunt kopen voor het maken van ijsthee? Kijk dan snel bij ons lente thee en zomerse thee assortiment. Je kunt hier kiezen uit veel verschillende theesoorten en je kunt ook verschillende soorten met elkaar mixen om zo je eigen, unieke smaak te creëren!

Vergelijk producten0