Hibiscus thee | De oplossing voor jouw kriebelhoest!

Hibiscus thee | De oplossing voor jouw kriebelhoest!

minuten lezen
Wil je gezond leven en op een gemakkelijke manier een gezondere levensstijl krijgen? Hibiscus thee is verantwoord en kan hieraan bijdragen! Je zal minder kans hebben op verschillende ziektes en je veel je fit met hibiscus thee.

Wat is hibiscus thee? 

Hibiscus thee, ook bekend als tisane, is een warme, kruidenrijke drank die afkomstig is uit tropisch Azië. De term 'tisane' wordt vaak gebruikt voor hibiscus thee, wat aangeeft dat het een kruidendrank is en niet gemaakt van de traditionele theestruik. Tisane komt oorspronkelijk van het Griekse ptisan, een drank gemaakt van gerst.

Deze thee wordt gemaakt van de kelken van de Hibiscus sabdariffa, een eenjarige, kruidachtige plant die tot 2,5 meter hoog kan worden. De plant kenmerkt zich door zijn rode stengels, diep ingesneden groene bladeren met rode nerven, en opvallende wit-gele bloemen met een donkerrode vlek. Deze bloemen vormen de basis van hibiscusthee, die bekend staat om zijn unieke smaak en potentiële gezondheidsvoordelen.

Naast het gebruik voor thee, worden de rode bloemkelken van de hibiscusplant ook gebruikt voor het kleuren van voedsel en in siropen. In sommige Afrikaanse en Caribische culturen is hibiscus thee een populair drankje en maakt het deel uit van traditionele vieringen. Bijvoorbeeld, in Egypte wordt deze thee, bekend als karkadee, in diverse kwaliteiten aangeboden en in de Cariben wordt de thee van verse vruchten gemaakt als onderdeel van kerstvieringen.

Waar komt Hibiscus thee vandaan?

De Hibiscus is afkomstig uit het Mediterrane gebied en toont zich als een trompetvormige bloem. Er zijn, maar liefst, 200 soorten Hibiscusbloemen. De Hibiscus Sabdariffa (Roselle) is het soort waarvan thee wordt gemaakt. Deze wordt namelijk gecreëerd door de rode, gedroogde bloemen van de Hibiscus. Benieuwd naar de smaak? In onze webshop leveren we hibiscus thee snel uit voorraad.

De gezonde werking van Hibiscus thee

Hibiscus thee is op veel gebieden gezond! Zo kan deze thee ervoor zorgen dat je bloeddruk wordt verlaagd. Veel mensen zijn onwetend over het feit dat ze een te hoge bloeddruk hebben en lopen op deze manier veel risico’s voor hart- en vaatziekten of aanvallen. Deze hartaandoeningen kunnen wellicht voorkomen worden. Het drinken van Hibiscus thee helpt je hierbij en kan je bescherming bieden!

Hibiscus thee is dé thee tegen kriebelhoest

Last van vervelende kriebelhoest? Dat kriebelige gevoel irriteert en hierdoor blijf je maar hoesten. Wanneer de hoestdrankjes niet werken zoek je naar een andere oplossing om van die ergerlijke kriebelhoest af te komen. Hibiscus thee is de uitweg! Door Hibiscus thee te drinken kun je de kriebel in je keel verlichten.

Probeer Hibiscus thee en verlaag je cholesterolgehalte

Ben je op de hoogte van de cijfers met betrekking tot het aantal mensen met hart- en vaatziekten? Alleen al in Nederland zijn er dagelijks 1 miljoen hart- en vaatpatiënten. Dit is een hoog aantal. Zodoende is het van belang hier aandacht aan te besteden! Het drinken van hibiscus thee helpt bij een hoge bloeddruk en kan daarbovenop je cholesterolgehalte verlagen. Dit betreft de slechte cholesterol in ons lichaam, namelijk de LDL-cholesterol.

Vermijd Hibiscus thee tijdens je zwangerschap

Ben je zwanger, maar kan je normaal gesproken genieten van een glas Hibiscus thee? Houd dan even een pauze met het drinken van deze thee. Het is denkbaar dat deze thee oestrogeen en testosteron verhoogt en dat is niet bevorderlijk tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding. Ook wanneer je een hormoonkuur hebt, raden wij je af om deze thee te drinken.

Hulp nodig bij het afvallen?

De strijd tegen overtollig vet kan eindeloos duren en je een slecht gevoel geven. Het drinken van Hibiscus thee kan je hierbij helpen. Wanneer je erg kan genieten van lekker (ongezond) eten, is het lastig om hiervan af te blijven. Je krijgt het niet voor elkaar om van die tussendoortjes af te blijven en om geen saus bij je eten te nemen. Er zijn factoren die jouw dieet of afvalrace begunstigen. Neem in plaats van bijvoorbeeld een frisdrank als cola hibiscus thee! Deze thee zorgt ervoor dat jouw bloedsuikerspiegel in controle blijft en je insulinegevoeligheid wordt verbeterd.

Waar combineer je thee mee?

Dat Hibiscus thee gezond is, is duidelijk. Maar, de smaak van de thee is ook belangrijk voor je. Hibiscus thee heeft van zichzelf een zurige smaak die lijkt op de smaak van rode bosbessen. Wil je profiteren van de gezonde voordelen van Hibiscus thee, maar ben je niet weg van een zure smaak? Deze thee is uitstekend te combineren met zoete tinten! Denk hierbij aan het toevoegen van honing, suiker, citroen of kaneel. Maak je Hibiscus thee naar wens en voeg andere smaken toe!

Deze gezonde thee heb je snel in huis!

Overtuigd van hibiscus thee en wil je hibiscus thee kopen? Ga voor gezond en bestel dan nu via de webshop! Bij De Theebaron ben je verzekerd van een snelle levering en hoge kwaliteit thee.

Vergelijk producten0