• Matcha thee super premium
  • Matcha thee super premium
  • Matcha thee super premium
  • Matcha thee super premium

Matcha thee super premium

Dit zeer fijne groene thee poeder wordt gebruikt in de Japanse theeceremonie en is een bijzondere specialiteit. Deze thee is gemaakt van Gyokuro bladeren die kort zijn gestoomd, gedroogd en na verwijdering van alle stammetjes met steen gemalen.
Artikelnummer:
DTB12310
Levertijd:
Voor 15.00 uur besteld op werkdagen, de volgende werkdag bij u geleverd.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:

€19,95 €16,95

Incl. btw
In winkelwagen
blikjes:

Matcha thee super premium



Lees ook onze theeblog over Matchathee

Schuimig geklopt heeft deze delicatesse een uniek crèmig en een zacht zoet en groene thee karakter. Matcha is waarschijnlijk de edelste vorm van Japans thee. Voor de Matcha komen alleen de meest waardevolle en de mooiste bladeren van de theestruik (Tencha) in aanmerking. De delicate, donkergroene bladeren worden dan gestoomd, gedroogd en vervolgens in een graniet- molen gemalen tot een poeder. Maar na eeuwen van ervaring van de theeboeren en door het lang in de schaduw te laten drogen en daarna te verpulveren door de graniet stenen molens, verwierf
deze thee de hoge kwaliteit die een originele Japanse Matcha onderscheiden.
Dit zeer fijne groene thee poeder wordt gebruikt in de Japanse theeceremonie en is een bijzondere specialiteit. Deze thee is gemaakt van Gyokuro bladeren die kort zijn gestoomd, gedroogd en na verwijdering van alle stammetjes met steen gemalen.

Voor matcha thee ga je naar www.deheebaron.nl.

 

MATCHA PANCAKES

Voeg kleur toe aan je ontbijt met deze overheerlijke Matcha Pancakes!


INGREDIENTEN 
• 1 ei
• 1/3 kop melk
• 2 eetlepels plantaardige olie of gesmolten boter 
• 2 eetlepels suiker
• ½ theelepel vanille – extract
• ½ kop meel
• 1 eetlepel Matcha poeder 
• 1 ½ theelepel bakpoeder
• snufje zout

BEREIDING

Voeg het ei, de melk, olie (of gesmolten boter), suiker en vanille-extract samen in een grote kom en klopt dit tot een mengsel. Voeg daarna meel, Matcha poeder, bakpoeder en zout toe en klop dit mengsel totdat alle ingrediënten zijn opgenomen.

Verhit een koekenpan op middel-laag vuur. Bestrijk de bodem met plantaardige olie of boter. Giet de gewenste hoeveelheid beslag in de koekenpan, wacht dan totdat er belletjes ontstaan en draai de pannenkoek dan om. Bak deze daarna nog ongeveer een minuut.

Serveer de Matcha pannenkoeken met bijvoorbeeld poedersuiker of stroop. 
Eet smakelijk!

Theesoort: Matcha
Hoeveelheid: 2 tot 3 gram per kop en 12 tot 18 gram per liter
Graden: 60 tot 70 graden
Trektijd: Opkloppen tot schuim (ca. 15 sec.) en direct serveren
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »